Mobil: 0748.800.861
          0728.891.548
RDS: 031-401.52.67
Tel/fax: 021-240.07.27
E-mail:
traduceri@deltraceles.ro

Adresa corespondenta:
Sos. Colentina 74, Bl. 110
Sc. B, ap. 48, Sector 2
Bucuresti

HARTA

Program de lucru:
Luni-vineri
9.00 - 17.00


Dictionar de termeni

APOSTILA

Apostila este o ştampila în formă pătrată, care se aplică pentru recunoaşterea documentelor în toate statele semnatare ale Convenţiei de la Haga, printre care şi Turcia.

În cazul împuternicirilor pentru Turcia, Apostila se aplică la Camera Notarilor Publici, pentru "legalizarea" semnăturii notarului care a legalizat semnătura traducătorului autorizat.

Termenul de valabilitate a Apostilei nu este limitat, astfel încât, spre exemplu, puteţi folosi anul viitor o împuternicire apostilată acum, cu condiţia ca perioada pentru care a fost făcută (menţionată în act) să vă permită acest lucru.

DATA CERTĂ

Data Certă se obţine la notariat şi este o formă de marcare temporală a documentului original, în fapt, o formă de legalizare a acestuia.

Textul poate să difere de la un notar public la altul, dar în esenţă se specifică faptul că documentul a fost prezentat acestuia în original şi un prezintă ştersături sau modificări.

Această formă de legalizare nu limitează în vreun fel valabilitatea actului.

Data Certă se practică în acest caz ca alternativă la încheierea de Autentificare, deoarece aceasta ar presupune ca reprezentatul firmei de leasing / societăţii comerciale care are maşina în proprietate să se prezinte în faţa notarului public pentru semnarea documentului în formă autentică. Autentificarea este o procedură notarială mult mai scumpă şi în principiu imposibil de realizat în cazul firmelor de leasing (reprezentantul firmei ar trebui să se prezinte în faţa notarului pentru sute de împuterniciri care se eliberează în cursul unui an).

ŞTAMPILA DE LA CONSULATUL TURCIEI

Ştampila se aplică la Secţia Consulară din cadrul Ambasadei Turciei.

Prin aceasta, Consulatul Turciei certifică faptul că traducerea a fost efectuată de traducător autorizat, fără referire la conţinutul traducerii.

În cazul în care legalizarea semnăturii traducătorului se face prin Consulatul Turciei, fără legalizare notarială, traducerea nu poate fi apostilată, ci va fi prezentată la vamă doar cu ştampila Consulatului Turciei.

Imprima pagina | Decrease Font Size Increase Font Size
Avem experienţa a mii de împuterniciri rezolvate pentru persoane din întreaga ţară în anii anteriori
2007 - 2017

Vă putem ajuta cu un
MODEL ÎMPUTERNICIRE
pentru maşina care este proprietate PERSOANĂ JURIDICĂ.

 

Va putem ajuta cu un
MODEL DECLARATIE
pentru maşina care este proprietate
PERSOANĂ FIZICĂApostila
Data certa
Apostila